Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

2016 ΑΘΗΝΑ Όψεις του Φανταστικού THE HAPPENING 10 Χρόνια Θρύλοι του Σύμπαντος 4 Ανθολογίες - 200 συγγραφείς

Η Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού, οι Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού είναι εδώ, είμαστε όλοι εδώ, είμαστε εκατοντάδες και θα μείνουμε.
Το THE HAPPENING έρχεται και θα ακουστεί μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος γιατί αυτό που μένει, αυτό που έχει την δύναμη είναι μόνο ο λόγος, ο καθαρός λόγος, οι λέξεις, τα γράμματα, το κάθε γράμμα, το ιερό πρώτο γράμμα, γιατί κάθε γράμμα είναι και μια λέξη, ένας Θρύλος του Σύμπαντος και εμείς είμαστε οι συλλέκτες, οι καταγραφείς των Θρύλων του Σύμπαντος!



Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Όψεις του Φανταστικού!
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!

Κυριακή  27 Μαρτίου

19:30 Επετειακή παρουσίαση των τεσσάρων πρώτων ανθολογιών των Θρύλων του Σύμπαντος.

Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Κιάρα Καλουντζή.
Θα απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση οι συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές Εύα Καραδημήτρη, Κωνσταντίνος Συρράκος, Γιάννης Καμπουρόπουλος, Γιώργος Θεμελής και Σοφία Ζαρκαλή και η Κατερίνα Βολικού από την ομάδα συγγραφέων του βιβλίου ομαδικής συγγραφής Τα χρονικά της καταραμένης Γης.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Αναστασία Σταθοπούλου, ο Ανδρέας Καπανδρέου, που θα έρθει ειδικά από την Κύπρο για την εκδήλωση και η συγγραφέας και σκηνοθέτης Στέλλα Μπελέση.

Θα μιλήσουν και θα χαιρετήσουν οι συγγραφείς από τους θρύλους του Σύμπαντος, Μηλέβα Αναστασιάδου, Λύδια Ψαραδέλη, Παύλος Βαλσαμίδης, Βασίλης Ραυτογιάννης, Κωνσταντίνος Πάτρας, Μιχάλης Σαββίδης, Γιώργος Κωστόπουλος,, Χρήστος Στριμμένος, η Γιούλη Αναστασοπούλου, ο Γιώργος Μπιλικάς, η Βέρα Κάρταλου, ο Μάριος Χατζηδαμιανός, ο Παναγιώτης Γλυνός και η Ευδοξία Γραμμένου.
Επίσης θα παρευρίσκεται και ο συγγραφέας από τους Θρύλους του Σύμπαντος Μάνος Γαβριηλίδης.