Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

«Χαρμολύπη» του Στράτου Κριτάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Χαρμολύπη» του Στράτου Κριτάκη



Σελίδες: 78
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 9,50 ευρώ
Κατηγορία: Σύγχρονη ποίηση
ISBN: 978-960-607-007-5





Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μας!






Η ζωή και ο θάνατος, ο έρωτας και η απογοήτευση, ως έννοιες που ταυτίζονται μέσα από χιλιάδες αποχρώσεις περνώντας από τη μια στην άλλη. Πλημμύρα συναισθημάτων και βαθιών στοχασμών μέσα από ποιήματα  που θα βρείτε μες στη μικρή αυτή συλλογή.

Ο ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ

Τουλάχιστον δοκίμασα. Το να κάνεις λάθη είναι εύκολο, όλοι κάνουν. Το να αλλάζεις σαν άνθρωπος όμως είναι διαφορετικό. Δεν είναι σαν να αλλάζεις τη μουσική που ακούς μέσα στο κεφάλι σου, είναι σαν να μοχλεύεις τον άξονα περιστροφής του εαυτού σου χωρίς να βγαίνεις έξω από αυτόν. Η παραμικρή απόκλιση θέλει τεράστια δύναμη. Να κοιτάξεις μέσα στην άβυσσο και να γυρίσεις πίσω με καθαρή ψυχή, αφήνοντας πίσω τη ζοφερή φρίκη της προσωρινής πραγματικότητας και να ξεβραστείς στο φως, μόνος, άνευ υπαρχόντων και ιδεών. Ναι, είσαι κενός μα και καινός. Έχει άλλο χρώμα η ύπαρξη του ανθρώπου που έχει λερώσει και έπειτα ξεπλύνει την ψυχή του, μοιάζει πιο καθαρή και σίγουρα είναι. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε ο καθένας μας μια κάθαρση; Γεννιόμαστε αναμάρτητοι, έχουμε αυτό το θεϊκό δώρο, μα ζούμε μια ζωή ξεψυχισμένη, μια ευθεία καρδιογραφήματος. Πρέπει να γεννιέται και να πεθαίνει κανείς πολλές φορές, αλλιώς δεν είναι ζωντανός, είναι σκιά περιπλανώμενη.

Ο Στράτος Κριτάκης γεννήθηκε το 1984 στη Χίο και σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ειδικεύτηκε στη διδακτική της τεχνολογίας και εργάστηκε ως καθηγητής πληροφορικής σε ΙΕΚ, προγραμματιστής ιστοσελίδων και τεχνικός Η/Υ. Η αγάπη για το χώρο της λογοτεχνίας ξεκίνησε με το χώρο του φανταστικού, όμως στη συνέχεια πήρε μια τελείως διαφορετική τροπή, όταν και άρχισε να γράφει πιο συστηματικά. Τότε τον κέρδισε η φιλοσοφία και η ποίηση. Κάνει έναν απλό τρόπο ζωής, διασκεδάζοντας με τους φίλους του πότε με ατέρμονες συζητήσεις και πότε χορεύοντας μέχρι πρωίας. Ενίοτε παρακολουθεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής και στον ελεύθερο του χρόνο λατρεύει την κολύμβηση και τα βιντεοπαιχνίδια. 


Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com